Jako studentka często gotuję coś na szybko, jednak zawsze staram się, żeby dania były pełnowartościowe i różnorodne. To moja propozycja na ekonomiczną wersję makaronu z łososiem i szpinakiem
45 min
Składniki:
300g makaronu spaghetti
400g mrożonego szpinaku
100 g sera gorgonzola
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
pół szklanki posiekanych orzechów włoskich
puszka łososia w sosie własnym
Studenckie spaghetti ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak wrzucamy do rondelka i gotujemy do całkowitego rozmrożenia i odparowania nadmiaru wody. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę ser. Czosnek siekamy i przyrumieniamy na łyżce oliwy - dodajemy do sosu szpinakowego. Łososia odsączamy z zalewy i przyrumieniamy na oliwie. Orzechy prażymy na suchej patelni.
Makaron gotujemy al dente.
2.Na talerz nakładamy porcję spaghetti, kilka łyżek sosu szpinakowego i kawałki łososia. Całość posypujemy prażonymi orzechami włoskimi. Smacznego!
Komentarze