Studenckie spaghetti ze szpinakiem i łososiem

4.5 (172 ocen)

  • 45 min

Jako studentka często gotuję coś na szybko, jednak zawsze staram się, żeby dania były pełnowartościowe i różnorodne. To moja propozycja na ekonomiczną wersję makaronu z łososiem i szpinakiem

  • 45 min

Składniki:

  • 300g makaronu spaghetti
    400g mrożonego szpinaku
    100 g sera gorgonzola
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    pół szklanki posiekanych orzechów włoskich
    puszka łososia w sosie własnym

Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Studenckie spaghetti ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak wrzucamy do rondelka i gotujemy do całkowitego rozmrożenia i odparowania nadmiaru wody. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę ser. Czosnek siekamy i przyrumieniamy na łyżce oliwy - dodajemy do sosu szpinakowego. Łososia odsączamy z zalewy i przyrumieniamy na oliwie. Orzechy prażymy na suchej patelni.
    Makaron gotujemy al dente.
  • 2. Na talerz nakładamy porcję spaghetti, kilka łyżek sosu szpinakowego i kawałki łososia. Całość posypujemy prażonymi orzechami włoskimi. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Orzechy Szpinak Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować