Studencka zupa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Studenckie misz masz - co masz pod ręką to dasz. Sprawdza się wtedy, gdy na obiad masz kilka minut.

  • 20 min

Składniki:

  • na 2 osoby
    - 5 parówek
    - 0,5 l wody
    - 0,5 kostki rosołowej
    - 0,5 słoika koncentratu pomidorowego
    - 4 łyżki kukurydzy
    - łyżka masła
    - 2-3 garści makaronu łazanki (może być inny)
    - łyżka mąki pszennej
    - oregano, sól, pieprz, vegeta, maggi

Studencka zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W małym garnku rozpuścić masło, dodać margarynę i zrobić zasmażkę. Wlać ok. pól litra wody i zagotować.
  • 2. Dodać pół kostki rosołowej. Do koncentratu pomidorowego dolać wody i tak rozrobiony wlać do zupy.
  • 3. Parówki pokroić w talarki i wraz z kukurydzą dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, oregano (łyżeczka), vegetą, pieprzem i maggi. Całość gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5 minut.
  • 4. Do zupy dodać wcześniej ugotowany makaron i dobrze wymieszać.

Porady

Całość musi być gotowana pod przykryciem, aby zupa nabrała aromatu parówek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy