Studencka (prawie włoska) zupa pomidorowa

0 (0 ocen)

Bo student musi sobie jakoś radzić!

Składniki:

  • Karton soku pomidorowego
    1-2 kostki rosołowe warzywne
    3 duże ząbki czosnku
    kulka sera mozzarella
    zioła według uznania (np. bazylia, oregano, tymianek, zioła prowansalskie)
    sól, pieprz

Studencka (prawie włoska) zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok przelać do garnka, dorzucić kostki rosołowe, przegnieciony czosnek i zagotować. Dodać zioła i doprawić do smaku.
  • 2. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miseczek. Zalać gorącą zupą. Ser po chwili nieco się roztopi i "zaprawi" zupę.

Porady

Zupę najlepiej podać z dobrym pieczywem (najlepiej podgrzanym w piekarniku) - na przykład ciabattą, bułką czosnkową. Ostatnio wypróbowane: czosnkowa bagietka do odpiekania w piekarniku. Pycha!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy