Studencka marchwianka

0 (0 ocen)

Pomysł na zupę powstał w akademiku podczas sesji egzaminacyjnej. Zupa jest tania, zdrowa i uwielbiana przez studentów.

Składniki:

  • - 3-4 duże marchewki
    - 1 pietruszka
    - kostka rosołowa
    - koperek, pietruszka(mogą być suszone )
    - 3-4 ziemniaki
    - koncentrat pomidorowy
    - pieprz, wegeta, maggi

Studencka marchwianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wywar na kostce rosołowej. Dodajemy do niego startą ( na dużych oczkach) marchewkę i pietruszkę. Wszystko przyprawiamy wedle uznania( pieprzem, wegetą, maggi ).Jak warzywa będą miękkie dodajemy do nich ziemniaki pokrojone w kostkę. Wszystko gotujemy i przyprawiamy koperkiem i pietruszką. Na koniec zaprawiamy .

Porady

Zupę zaprawiamy łyżką koncentratu pomidorowego wymieszanego z dwoma łyżkami śmietany i płaska łyżką mąki (wszystko dobrze rozbijamy i dolewamy trochę wywaru z zupy, żeby się nie zważyła) .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy