Strogonow z Tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wyjątkowo pyszne danie nawet dla tych którzy nie lubią ryb

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg świeżego mięsa z tuńczyka
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 średnie cebule
    10 dag pieczarek
    2 łyżki mąki
    3 łyżki śmietany
    1 szklanka bulionu warzywnego ( może być z kostki)
    10 dag masła
    pieprz,sól

Strogonow z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z tuńczyka kroimy w cieńkie paski
    Posolić i popieprzyć
  • 2. Obtoczyć tuńczyka w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą i pieczarkami
  • 3. Gdy będzie lekko zrumieniony podlać bulionem dodać koncentrat i dusić przez 15 minut na wolnym ogniu
  • 4. Dodać śmietanę
    I podgrzewać około 2 minut

Porady

Najlepiej smakuje z ziemniakami purre Można również podać z pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy