STRANGOLAPRETI - GNOCCHI SZPINAKOWE Z CZERSTWEGO CHLEBA

4 (2 ocen)

  • 30 min

Podane z masłem, parmezanem albo np. sosem z gorgonzoli tworzą fantastyczną całość , której nikt się nie oprze.Ja się w nich totalnie zakochałam!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * świeży szpinak – 500 g
    * czerstwe pieczywo – 250 g
    * ricotta – 60 g
    * tarty parmezan – 1 garść
    * mąka pszenna – 1 garść + do podsypania
    * jajko – 1 szt
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Strangolapreti - gnocchi szpinakowe z czerstwego chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszczony szpinak gotujemy na małym ogniu, odcedzamy, odsączamy, blendujemy.

    Chleb namaczamy w mleku ( musi zmięknąć ), odsączamy.

    Dodajemy ugotowany szpinak. jajko, ricottę, starty parmezan oraz odrobinę soli i pieprzu – wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy / blendujemy.

    Po zblendowaniu dodajemy mąkę i zagniatamy gładkie ciasto.

    Odrywamy po kawałku, formujemy kulki wielkości orzechami i delikatnie dociskamy widelcem.

    Gotujemy we wrzątku ok.1,5 minuty od wypłynięcia.

    Podajemy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować