Steki jagnięce

4.46 (151 ocen)

Kupiliśmy w Biedronce ładnie wyglądające steki z udźca jagnięcego. Tym razem tylko pieprz, sól, oliwa i patelnia grillowa.

Składniki:

  • 2 steki jagnięce bez kości - z udźca jagnięcego (300 g)
    sól morska
    pieprz młotkowy z kolendrą
    2 - 3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.46 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Steki jagnięce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Steki umyć i osuszyć.
  • 2. 2.Posolić, posypać pieprzem, włożyć do miseczki, polać oliwą. Obtoczyć mięso ze wszystkich stron w oliwie, marynować w temperaturze pokojowej co najmniej 30 minut, do 1 godziny.
  • 3. 3.Rozgrzać patelnię grillową. Położyć jagnięcinę. Smażyć około 8 - 10 minut co jakiś czas przewracając. Przełożyć kotleciki na talerz, przykryć i niech odpoczną 3 minuty. Podawać! Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Steki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować