Stek z tuńczyka z sałatką

4.5 (155 ocen)

Delitakny stek z tuńczyka w połączeniu z delikatną sałatką typu greckiego to wykwintne a jednocześnie bardzo proste i szybkie danie.

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
    2 łyżki oliwy z oliwek
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól

    Sałatka typu greckiego:
    (1 porcja )
    garść mieszanki sałat
    pół pomidora
    kawałek zielonego ogórka
    ćwiartka małej czerownej cebuli
    kilka zielonych oliwek
    ser feta
    ulubione zioła do sałatek
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatka grecka Dania główne Stek

Stek z tuńczyka z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka osusz ręcznikiem papierowym, dopraw solą, pieprzem młotkowanym z kolendrą. Skrop oliwą w oliwek i odstaw do lodówki na 20 min.
  • 2. Przygotuj sałatke – sałatę rozłoż na talerzu, pomidora i ogórka pokrój z mniejsze kawałki, cebule w piórka, oliwki w plasterki a ser feta w kostkę. Skłądniki rozłóz równomiernie na sałacie, oprósz ulubionymi ziołami do sałatki i skrop oliwą z oliwek.
  • 3. Rozgrzej dobrze patelnie grillową, smaż tuńczyka z obu stron po 2-3 min. Podawaj z przygotowana sałatką.

Porady

Sałatke można skropić ulubionym sosem sałatkowym według uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Steki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować