Stek z tuńczyka z zieleniną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis dostałam od koleżanki ,po długich wahaniach spróbowałam jest pyszny...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tuńczyk steki: 2 sztuki
    - wino wytrawne: 0.5 szklanki
    - czosnek - ząbek: 1 sztuka
    - cebula mała (zwykla): 1 sztuka
    - pietruszka zielona pokrojona: 2 sztuki
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól morska (do smaku): 2 szczypty
    - masło: 2 łyżeczki
    - oliw do smażenia: 2 łyżki
    - cytryna – sok: 2 łyżki
    - szczypiorek pokrojony: 1 łyżka
    - pietruszka zielona pokrojona: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Stek z tuńczyka z zieleniną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i pietruszkę, drobno pokroić, czosnek przetrzeć przez praskę. Do miseczki wlać wino, sok z cytryny dodać cebulę, czosnek, pietruszkę, pieprz, sól delikatnie wymieszać.
    Zalać steki i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Steki po wyjęciu z marynaty, osuszyć na papierowym ręczniku
    Na rozgrzanej oliwie obsmażyć steki po około 3-5 minut zależy od grubości steku. Należy smażyć na dużym płomieniu.
    Na każdej porcji układamy po łyżeczkę masła, posypujemy zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować