Stefanka na herbatnikach

4.98 (174 ocen)

Szybkie i smaczne ciasto.

Składniki:

  • 6 opakowań herbatników

    1 litr mleka

    1 szklanka cukru

    1 szklanka kaszy manny

    1 cukier waniliowy

    1 kostka margaryny

    Dodatkowo:

    1 tabliczka czekolady

    płatki migdałów
Wystaw ocenę:

4.98 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Herbaty

Stefanka na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym, wsypujemy powoli kaszkę manną, gotujemy ciągle mieszając do momentu aż zgęstnieje. Dno formy 24x24 cm. wykładamy herbatnikami, wylewamy połowę gorącej masy, układamy kolejną warstwę herbatników. Wylewamy pozostałą część masy i układamy pozostałe herbatniki, lekko dociskamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta, posypujemy płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować