Stefanka Czekoladowa

4.51 (182 ocen)

ciasto nie jest słodkie

Składniki:

  • Ciasto:
    9 jajek
    1.5 margaryny
    1.5 szkl. cukru pudru
    1.5 szkl. mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    4 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do piecz.

    Masa:
    3 szklanki mleka
    4 łyżki kaszy manny
    2 masła w kostce
    2 szkl. cukru pudru.


Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Stefanka czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Białka oddzielić od zółtek. Białaka ubić i dodać na sam koniec.
    żołtka ,margarynę i cukier pud.- utrzeć.
    Dodać mąke p. i mąke z. oraz kakao.

    gotowe ciasto podzielic na 5 równych części.
    Piec każde osobno po 15min w troszke mniejszej blaszce niż te normalne.
  • 2. MASA
    Mleko zagotować z kaszą manna dodać resztę skladnikow.
  • 3. Przekładać ciasto masą.
    wierzch można posypać starta czekoladą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować