ŚWIEŻE WARZYWA Z DIPEM CZOSNKOWYM

4.5 (189 ocen)

Warzywa z dipem to świetny i łatwy pomysł na lekką, niskokaloryczną przekąskę. Od dawna wiadomo , że surowe warzywa są smaczne i zdrowe i chrupanie ich nie jest to zajęcie tylko dla królika, ponieważ można je jeść z pysznymi dipami, czyli sosami do zamaczania.

Składniki:

  • Dip:
    100 g serka czosnkowego
    150 g jogurtu naturalnego Zott
    1 łyżeczka posiekanego koperku lub szczypiorku
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka zielonego pesto
    sól
    pieprz
    zielony ogórek
    papryka czerwona
    marchewka
    seler naciowy
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pesto Dip Przekąski

Świeże warzywa z dipem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek czosnkowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać jogurt, majonez, pesto i posiekana zieleninę. Ewentualnie doprawić. Warzywa umyć, obrać i pokroić w zgrabne paski. Umaczać warzywa w dipie i chrupać do woli. Smacznego

Porady

Aby były jeszcze smaczniejsze i bardziej chrupiące należy je pokroić tuż przed podaniem, aby nie zwiędły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ogórek Papryka Seler Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować