ŚWIDERKI" PO RUSKU"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Opcja dla zapracowanych,lubiacych ruskie pierogi.Moja wersja zajmie nam tylko chwile,a smak rownie dobry jak pierogow,moze nawet lepszy...

  • 30 min

Składniki:

  • Makaron swiderki-1 opakowanie 400 g
    1 cebula
    200 g twarogu
    sol,pieprz
    15 dag boczku wędzonego(ja uzylam szynki drobiowej)
    masło do podsmażenia cebulki
    odrobina oleju

Świderki" po rusku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotowac w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu.Odcedzic na sicie.
  • 2. Twarog pokruszyc.Boczek pokroic w kostke i wytopic na patelni na odrobinie oleju.Cebule obrac,posiekac i zrumienic na maśle.
  • 3. Na talerze rozlozyc po porcji makaronu,sera bialego,cebulki i boczku.Calosc doprawic pieprzem i sola do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy