Świderki carbonara

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne, szybkie danie obiadowe.

  • 25 min

Składniki:

  • Serek topiony gouda- 1 sztuka
    Kiełbasa- 2 sztuki lub boczek
    Śmietana 30%- 160 ml
    Żółtko jajka
    Olej
    Pieprz
    Wegeta
    Makaron świderki-250g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Świderki carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0kb3xpj 1. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać serek topiony i dolać trochę wody w celu lepszego rozpuszczenia serka.
    Żółtko jaja wbić do miseczki, dodać śmietanę, pieprz i wegetę, wymieszać i przelać na patelnię. Wymieszać z kiełbasą i serkiem. Podgrzewać na ogniu przez parę minut. Makaron ugotować z solą, odcedzić, wrzucić do garnka. Postawić na ogniu i dodać do niego sos, przez chwile mieszać wszystko razem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować