Świderki z patelni

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię gotować, szczególnie dla męża i znajomych. To danie jest idealne, gdy chcemy szybko coś zjeść.

Składniki:

  • ● 1/2 op. makaronu świderki
    ● 4 parówki
    ● olej
    ● op. mrożonych warzyw na patelnię z bazylią i tymiankiem
    ● 5 dag startego żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● zioła prowansalskie
    ● keczup

Świderki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Odcedzamy, przelewamy
    zimną wodą i osączamy.
  • 2. Każdą parówkę kroimy
    w 4 kawałki i nacinamy głęboko
    z obu końców na krzyż.
    Podsmażamy na oleju. Wyjmujemy
    i przykrywamy.
  • 3. Na tłuszcz po smażeniu
    wkładamy mrożone warzywa
    i podsmażamy, co jakiś
    czas mieszając. Gdy zmiękną,
    mieszamy z makaronem
    i parówkami. Chwilę smażymy
    i doprawiamy solą, pieprzem
    i ziołami. Przed podaniem
    posypujemy serem
    i polewamy keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy