Świąteczne kruche babeczki

4.5 (173 ocen)

  • 60 min

Babeczki nadają się na kolorową ozdoba świątecznego stołu.

  • 60 min

Składniki:

  • Babeczki:
    -20dag mąki
    -10 dag zmielonych orzechów włoskich
    -10 dag margaryny
    -15 dag cukru pudru
    -1 cukier waniliowy
    -jajko
    -łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    -1 budyń waniliowy
    -2 łyżki kaszy manny
    -1/2 kostki margaryny
    -2 szkl. mleka
    -6 łyżek cukru

    Dekoracja:
    -barwniki spożywcze
    -posypka do ciast
    -polewa czekoladowa
    -paluszki,płatki śniadaniowe chocapic
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Świąteczne kruche babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na babeczki zagniatamy,schładzamy w lodówce 60 min. Foremki wylepiamy ciastem i pieczemy na złoty kolor. Odstawiamy do wystudzenia.
  • 2. Krem: Szklankę mleka zagotowujemy z cukrem,budyń i kaszę mannę rozrabiamy w szklance mleka,gotujemy budyń. Margaryne ucieramy z cukrem i dodajemy zimny budyń.
  • 3. Kremem dekorujemy babeczki według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować