Świąteczna sałatka z kurczakiem i rodzynkami

4.5 (189 ocen)

  • 45 min

Przepyszna propozycja na świąteczny stół. Słodkie rodzynki i kwaśne pieczarki tworzą ciekawy smak sałatki.

  • 45 min

Składniki:

  • jedna podwójna pierś z kurczaka
    puszka kukurydzy
    puszka białej fasolki
    seler cięty w słoiku
    słoik marynowanych pieczarek
    10 dag rodzynek
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    3-4 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Świąteczna sałatka z kurczakiem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni na złoty kolor. Kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku z nadmiaru wody. Seler rozdrabniamy, pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Rodzynki sparzamy i odsączamy z nadmiaru wody. Wszystkie składniki mieszamy. Łączymy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce do czasu aż smaki się przegryzą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować