Świąteczna pieczeń z jajkiem

4.99 (160 ocen)

  • 30 min

Świąteczna pieczeń z jajkiem - polecam na wielkanocne śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    4 plastry szynki konserwowej lub chudego boczku
    1,5 łyżki suszonych warzyw
    3 jajka
    4 jajka ugotowane na twardo
    ząbek czosnku
    pieprz,sól do smaku
    1 łyżka musztardy
    1/2 łyżeczki chrzanu
Wystaw ocenę:

4.99 (160 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Jajko Przystawki

Świąteczna pieczeń z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego wbić 3 jajka,przyprawić do smaku musztardą,chrzanem,suszonymi warzywami, pieprzem i solą, dodać wyciśnięty czosnek. Całość wyrobić i odstawić do lodówki na 1 godzinę.Wierz każdego jajko owinąć plastrem szynki. Z masy mięsnej uformować prostokąt,rozłożyć jajka ,tak aby przylegały do siebie i zwinąć pieczeń.
  • 2. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy keksowej i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 60 minut
  • 3. Zimną pieczeń pokroić w plastry. Podawać z zimnymi sosami np. sosem chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować