Świąteczna mocno nadziana pierś

0 (0 ocen)

Zapraszam na roladkę drobiową w świątecznym wydaniu

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
    6 suszonych śliwek
    6 suszonych moreli
    1 łyżka dżemu śliwkowego
    Sól,pieprz
    ¼ łyżeczki cynamonu
    1 jajko
    ½ szklanki bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Świąteczna mocno nadziana pierś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2asmvgy 1. Mięso umyć, osuszyć. Pozbawić błon i polędwiczki. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem i cynamonem. Dżem śliwkowy rozsmarować cienką warstwą na całym płacie mięsa.
  • image-178d0tl 2. Suszone owoce pokroić w małą kosteczkę i przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Posypać mieszanką mięso i zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami. Panierować w jajku i bułce. Położyć na rozgrzany olej i obsmażyć delikatnie z każdej strony.
  • 3. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 18-20 minut. Wyjąć i dać mięsu odpocząć 2 minuty. Wyjąć wykałaczki i pokroić, podawać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Suszone owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

4.44 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

rolada schabowa

To może cię zainteresować