Świąteczny schab z morelami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Studiuję w Berlinie. W szkole średniej dorabiałam, pomagając mamie w przygotowywaniu potraw na wesela

Składniki:

  • ● 1 kg schabu bez kości
    ● 2 zupy cebulowe w proszku
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● 10 dag suszonych moreli

Świąteczny schab z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab oprószamy
    solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
    Wkładamy do rondla i wlewamy
    tyle wody,
    by zakryła mięso. Zupy mieszamy
    z małą ilością wody,
    wlewamy do mięsa. Dusimy
    ok. godziny. Dodajemy morele
    i dusimy jeszcze pół godziny.
  • 2. Mięso kroimy w plastry i wykładamy
    na półmisek. Polewamy
    sosem powstałym podczas gotowania,
    dekorujemy morelami.

Porady

Za rzadki sos zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną z wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy