Farsz z kapusty do krokietów ,pierogów i uszek

4.5 (170 ocen)

  • 60 min

Taki farsz gości u mnie cało rocznie ponieważ bardzo często robię na różne okazję rodzinne krokiety,które bardzo lubimy. Obowiązkowo farsz musi być przygotowany na Święta Bożego Narodzenia, gdy unosi się w całym domu zapach kapusty - to już czuć święta.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg kapusty kiszonej
    1 kg pieczarek
    0,5 kg cebuli
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Farsz z kapusty do krokietów ,pierogów i uszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Pieczarki mielimy w maszynce z otworem o dużych oczkach.
  • Kapusta kiszona 2. Następnie kapustę kiszoną odciśnij lekko z nadmiaru soku i również mielimy.
  • cebula 3. Cebule obierz, pokroj na ćwiartki i zmiel w maszynce.
  • Farsz 4. Wszystkie zmielone produkty wkładamy do dużego garnka i dusimy tak długo aż odparuje nadmiar soku. Doprawiamy dobrze pieprzem i lekko solą.
  • FARSZ Z KAPUSTY 5. Taki farsz powinien być lekko sypki,bez soku.

Porady

Jeśli kapusta jest mocno ukiszona zrezygnuj z dodanie soli. Takim farszem wypełniamy naleśniki na krokiety lub ciasto na pierogi i uszka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Cebula Grzyby Mąka Farsz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować