Spring rolls z ostrym sosem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekkie, idealne dla osób które dbają o swoją linię

  • 30 min

Składniki:

  • - papier ryżowy
    - pieczarki
    - papryka
    - ogórek
    - dymka
    - pietruszka
    - imbir
    - marchewka
    - sałata

    Sos

    Składniki:

    - 1 łyżka sosu sriracha
    - 5 łyżek sosu sojowego
    - sok z 1/4 cytryny
    - 1 łyżeczka sezamu
    - 1 łyżka soku malinowego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Spring rolls z ostrym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyj i obierz. Pokrój na mniejsze kawałki (paski, kosteczki).
    Pamiętaj by warzywa były suche, inaczej rozmoczą papier ryżowy.
  • 2. W zimnej wodzie namocz przez chwilę papier ryżowy (aż będzie elastyczny). Zawijaj rollsy na suchej, czystej ściereczce, tak jak jest pokazane na filmiku.
  • 3. Trzymaj spring rollsy osobno (możesz każdy zawinąć w ręcznik papierowy).
    Przekrój na pól.
  • 4. Składniki sosu wymieszaj w małej miseczce.

Porady

Spring rolls możesz przygotować dzień wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować