Chrupiące gofry

4.5 (198 ocen)

  • 20 min

Chwilkę zajęło mi testowanie idealnego przepisu na ciasto na chrupiące gofry. Ten właśnie sprawdził się doskonale!

  • 20 min

Składniki:

  • CIASTO:
    2 jajka
    2 szklanki mąki
    1 i 3/4 szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju roślinnego
    2 łyżki cukru kryształu
    4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 opakowanie cukru waniliowego

    DODATKOWO:
    niewielka ilość oleju do "posmarowania" gofrownicy
    bita śmietana
    dżem
    kakao
    owoce
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Chrupiące gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zmiksować, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto konsystencją przypomina gęstą śmietanę. Piec kilka minut - w zależności od mocy gofrownicy.

Porady

Ciasto wystarcza na około 8- 10 gofrów. Ważnym elementem przy uzyskaniu chrupiących gofrów jest moc gofrownicy (moja ma 1300 W).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować