spichlerz wiewiórki-deser

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczny szybki deser

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
    2 szklanki mleka
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    200 g masła
    200 g orzechów łuskanych orzechów włoskich
    2 łyżki rodzynek

Spichlerz wiewiórki-deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1,5 szklanki mleka wlać do rondelka i zagotować z cukrem i cukrem waniliowym .Dodać masło. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka intensywnie mieszając.
    Jak otrzymamy już budyń odstawiamy z palnika i mieszamy z pokruszonymi orzechami, pozostawiając 1/3 do posypania deseru.
    W tortownicy o średnicy 18 cm układamy warstwy
    1 biszkopty
    2 budyń
    3 biszkopty
    4 budyń
    5 biszkopty
    6 budyń
    7 posypujemy orzechami i rodzynkami
    Deser odstawiamy do lodówki na około 2 godziny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy