Specjal podlasia marcinek lany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.`WSZYSTKIE SKLADNIKI LACZE ZE SOBA ZA POMOCA MIKSERA ,POWINNO WYJSC CIASTO O KONSYSTENCJI CIUT GESTRZEJ NIZ NALESNIKOWE .W OKRAGLEJ BLASZCE WYLEWAM CIENKA WARSTWE CIASTA I PIEKE NA CIEMNO ZLOTY KOLOR W 180 STOPNIACH I TAK DO WYKORZYSTANIA CIASTA U MNIE FORMA 20 CM WYSZLO 12 PLACKOW UBIJAM SMIETANY ZE SNIEZKA I SOKIEM Z CYTRYNY I PRZEKLADAM KREMEM ZIMNE PLACKI CALE CIASTO OBSMAROWUJE SMIETANA I OBSYPUJE BULKA TARTA DEKORUJE ZA POMOCA SZABLONU I SITKA KAKAO
Porady
PLACKI LEPIEJ PIEC NA PAPIERZE NIZ W NATLUSZCZONEJ BLASZCE ZAMIAST SMIETANY MOZNA JAKO KREMU UZYC GOTOWANEJ MASY SEROWEJ BEDZIE MARCINEK SEROWY
Komentarze