Spaghetti ze Szpinakiem i Mozzarellą

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Pyszny makaron z czosnkową nutą.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti
    180 g śmietanki 30%
    250 g świeżych liści szpinaku
    4 ząbki czosnku
    1/4 cebuli
    2 łyżki oleju rzepakowego
    płaska łyżeczka granulowanego czosnku
    kula mozzarelli (125g)
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Spaghetti ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oleju. Czosnek kroimy w talarki, cebulę w kostkę, rumienimy na oleju. Dorzucamy umyty szpinak i chwilę dusimy. Dolewamy śmietankę, dodajemy czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
    Polewamy makaron, na wierzchu układamy pokrojoną w dużą kostkę mozzarellę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Makaron Mozzarella Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować