Spaghetti z sosem pomidorowym i pulecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek (4-5 ząbków) zeszklić z rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem słodkiej papryki. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i posiekane zioła. Poddusić, aż pomidory się rozpadną.
2.Mięso zemleć w maszynce, dodać kieliszek bardzo zimnej wody, 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, sól, pieprz i pół papryczki chilli. Dokładnie wymieszać. Formować małe pulpeciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu przełożyć do sosu. Całość poddusić 10-15 minut.
3.Makaron ugotować al dente. Sos doprawić solą i pieprzem do smaku i zagęścić przecierem pomidorowym. Podawać z makaronem. Smacznego :)
Komentarze