Spaghetti z sosem paprykowym

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Przyrządzanie posiłków tak, by jednocześnie 6 osób było zadowolonych, to dla mnie duże wyzwanie. Jednak chyba nieźle sobie radzę, bo rodzina nie narzeka.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag spaghetti
    2 średnie cebule
    2 ząbki czosnku
    żółta lub zielona papryka
    czerwona papryka
    20 dag przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    czosnek granulowany
    bazylia
    przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z sosem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy ok. 12 minut w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzamy.
    Papryki myjemy, przekrawamy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ
    kroimy w kostkę. Smażymy w woku na niewielkiej ilości oleju. Solimy.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na oleju na osobnej patelni. Wkładamy do papryki. Podsmażamy, aż papryka zmięknie. Dodajemy przecier
    i drobno pokrojony czosnek. Mieszamy i zagotowujemy. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, rozrzedzamy wodą. Doprawiamy i polewamy makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować