Przyrządzanie posiłków tak, by jednocześnie 6 osób było zadowolonych, to dla mnie duże wyzwanie. Jednak chyba nieźle sobie radzę, bo rodzina nie narzeka.
30 min
Składniki:
40 dag spaghetti
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
żółta lub zielona papryka
czerwona papryka
20 dag przecieru pomidorowego
sól, pieprz
czosnek granulowany
bazylia
przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
Spaghetti z sosem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy ok. 12 minut w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzamy.
Papryki myjemy, przekrawamy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ
kroimy w kostkę. Smażymy w woku na niewielkiej ilości oleju. Solimy.
2.Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na oleju na osobnej patelni. Wkładamy do papryki. Podsmażamy, aż papryka zmięknie. Dodajemy przecier
i drobno pokrojony czosnek. Mieszamy i zagotowujemy. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, rozrzedzamy wodą. Doprawiamy i polewamy makaron.
Komentarze