Spaghetti z ricottą, szpinakiem i łososiem

4.49 (159 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Cztery składniki, które gwarantują pyszny i szybki obiad. Makaron, szpinak, łosoś i ricotta. Do tego składnik piąty - czosnek, równie niezbędny. Mogę powiedzieć, że proporcje nie mają znaczenia.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetii: 200 gramów
    - ricotta: 250 gramów
    - szpinak świeży - liście: 100 gramów
    - łosoś wędzony w plastrach: 100 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z ricottą, szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron ze szpinakiem 1. Szpinak myjemy, osuszamy i dusimy przez kilka minut na maśle, aż zmięknie. Dodajemy przeciśnięty, posiekany lub zmiażdżony czosnek, Jeszcze chwilę razem podsmażamy.
  • makaron ze szpinakiem 2. Dodajemy ricottę i drobno porwane cząstki łososia, mieszamy aż wszystko połączy się ze szpinakiem. Część łososia możemy zostawić do dekoracji.
    Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Z sosem mieszamy tuż przed podaniem lub bezpośrednio na talerzu.
  • makaron ze szpinakiem 3. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Z sosem mieszamy tuż przed podaniem lub bezpośrednio na talerzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron Ricotta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować