Spaghetti z pesto z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Na suchą patelnię wsypać orzechy i płatki migdałowe, uprażyć na złoty kolor, wystudzić.
Do rozdrabniacza wrzucić różyczki kalafiora. Zmiksować (na 2-3 razy w zależności od wielkości kalafiora i pojemnika).
Do rozdrabniacza wrzucić suszone pomidory, migdały i orzechy oraz ząbek czosnku. Wlać troszkę oleju (zalewy z pomidorów) i zmiksować.
Całość przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, dodać zioła i przyprawę suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, dodać oleju aby całość nie była zbyt sucha. Wymieszać dokładnie.
Dodatkową oliwę wlać do garnka, wrzucić pesto, smażyć 2 minuty co chwilę mieszając. Makaron ugotować al dente, odcedzić. Wrzucić do pesto, dodać 3-4 łyżki wody z gotowania, wymieszać. Nałożyć na talerze i posypać pomidorami z czosnkiem i bazylią. Podawać od razu
Komentarze