Spaghetti z pesto z natki pietruszki

5 (1 ocen)

  • 30 min

Jestem prawdziwą miłośniczką pesto. Robię je często wykorzystując to, co akurat mam pod ręką. Tym razem postawiłam na aromatyczną natkę pietruszki. Wyszło pysznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duży pęczek natki pietruszki
    3 gałązki bazylii
    50 g słonecznika
    1 duży ząbek czosnku
    50 g sera grana padano (lub parmezanu)
    120 ml oliwy z oliwek
    sól gruboziarnista (do smaku)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Pesto Spaghetti Ser

Spaghetti z pesto z natki pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Listki bazylii i pietruszki umieścić w wysokim naczyniu, dodać posiekany czosnek, starty na drobnych oczkach ser, słonecznik i stopniowo, rozdrobnić za pomocą blendera dolewając oliwę z oliwek. Doprawić solą. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, pozostawiając 3-4 łyżki wody z gotowania makaronu. Do gorącego makaronu dodać pesto i wymieszać. Makron podawać od razu po przygotowaniu, posypany wiórkami twardego sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować