ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM

4.88 (154 ocen)

  • 45 min

Zupa prosta do przygotowania, bardzo smaczna i sycąca.

  • 45 min

Składniki:

  • • 2 marchewki
    • 1/2 pietruszki
    • Kawałek selera i pora
    • 1 pęczek koperku
    • 100 g ryżu
    • 1 duży ziemniak
    • 100 ml śmietany
    • 1 liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.88 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa koperkowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyj, obierz. Marchewki i pietruszkę pokrój w plasterki, ziemniak w kostkę, seler i por włóż do garnka w całości. Zalej 2 litrami wody, dodaj listek laurowy i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu około 30 minut.
  • 2. Szklankę bulionu przelej do garnka, wsyp ryż i gotuj ok. 15 minut.
  • 3. Z zupy usuń seler i por. Dodaj ugotowany ryż i drobno posiekany koperek. Dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw na 10 minut. Następnie rozlej do talerzy. Przed podaniem można posypać świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować