Spaghetti z klopsikami a`la bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Klopsiki:
Do miski wrzucić mięso mielone, dodać jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, bułkę tartą i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszać i uformować klopsiki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron .
2.Sos:
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć warzywa pokrojone w kostkę. Do 500 ml wody wsypać zawartość torebki dokładnie wymieszać i zagotować. Dolać do podsmażonych warzyw. Całość dusić aż warzywa będą miękkie. Dodać klopsiki i jeszcze chwilę poddusić. Gotowym sosem polać makaron ugotowany według przepisu na opakowaniu.
Komentarze