W poszukiwaniu nowych smaków dobrze znanych potraw powstał przepis na dobrze znane wszystkim spaghetti w całkiem nowej odsłonie!
40 min
Składniki:
50g makaronu spagetti (opcjonalnie razowego)
pół litra dowolnego sosu pomidorowego
filet z indyka
pół średniej cebuli cukrowej
pieprz, sól do smaku
bazylia
ser żółty (plasterek na porcję)
olej do smażenia
Spaghetti z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso pokrój w kostkę, dosól, popieprz. Cebulkę pokrój w kostkę, przysmaż. Po chwili dodaj mięso z indyka, w razie konieczności dolej przegotowanej wody, żeby się nie przypaliło.
Po 10-15 min dołącz sos pomidorowy, od czasu do czasu zamieszaj. Po około 10 minutach przypraw bazylią i pieprzem do smaku.
Makaron połącz z sosem, przed podaniem położ na talerz plasterek sera.
Komentarze