Spaghetti z drobiowymi pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka zmielić razem z cebulą. Dodać jajko i bułkę tartą.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować małe pulpeciki.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć pulpeciki na złoty kolor. Zdjąć z patelni.
Wrzucić pokrojoną drobniutko cebulą. Smażyć chwilkę i wrzucić posiekany czosnek. Smażyć ok 1 minutę i dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i znów chwilkę smażyć wszystko razem. Następnie dodać pomidory z puszki oregano i cukier. Gotować na małym ogniu ok. 15- 20 minut aż sos zgęstnieje. Dodać pulpeciki i gotować ok. 5 minut. W tym czasie kiedy sos się robi ugotować makaron al dente. Podczas odcedzania
zachować 1/4 szklanki wody z makaronu. Podlać nią sos pomidorowy pod koniec gotowania. Doprawić solą i pieprzem.Sos z pulpetami podawać
z makaronem. Można posypać startym parmezanem.
Komentarze