Pyszne i lekkie danie obiadowe w kilkanaście minut.
Składniki:
200 g fileta z dorsza
kilka suszonych pomidorów w zalewie
mała cukinia
ok 200 g makaronu spaghetti
sól, pieprz
przyprawa do ryb w młynku
zioła prowansalskie
Spaghetti z dorszem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dorsza rozmrozić, osuszyć i oprószyć przyprawą do ryb. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z pomidorków, usmażyć rybę. Cukinię umyć i pokroić wzdłuż na cieniutkie plasterki za pomocą obieraczki do jarzyn. Pomidorki pokroić. Dodać do ryby, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Smażyć kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron. Makaron odcedzić i dodać do ryby i warzyw, wymieszać. Przed podaniem udekorować danie bazylią.
Komentarze