Spaghetti z cukinią i pieczarkami

4.99 (173 ocen)

Spaghetti w takim wykonaniu jest przepyszne. Bardzo polecam. Myślę, że smak może zaskoczyć nie jedną osobę. Długo zastanawiałam się czy przygotować makaron w ten sposób. To był jednak strzał w dziesiątkę.

Składniki:

  • - 300 g suchego spaghetti;
    - 1 mała cukinia o wadze ok 200 g, starta na tarce o grubych oczkach;
    - 1 cebula, pokrojona w kostkę;
    - 8 średniej wielkości pieczarek, startych na tarce o grubych oczkach;
    - pół małej papryczki chilli, drobno posiekanej lub pół łyżeczki płatków chilli;
    - sól;
    - świeżo zmielony kolorowy pieprz;
    - 4 łyżki oliwy lub oleju do smażenia;
    - ser parmezan lub grana padano w płatkach (lub starty).
Wystaw ocenę:

4.99 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać oliwę/olej, dodać cebulę i chilli, smażyć około 2 minut, po czym dodać pieczarki oraz cukinię i całość smażyć około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Przecedzić, włożyć z powrotem do garnka, w którym się gotował, dodać przygotowany sos warzywny i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerze i posypać startym serem. Doprawić kolorowym, świeżo zmielonym pieprzem. Przepis pochodzi z bloga raspberries and cream.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron Makaron razowy Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować