To idealny pomysł na przygotowanie szybkiego i prostego obiadu. Niby to zwykły makaron, lecz w towarzystwie pieczarek i wątróbki nabiera wyjątkowego smaku.
Składniki:
Składniki:
• 400 g makaronu spaghetti (jedna paczka),
• Około0,5 kg drobiowej wątróbki,
• Około0,5 kg pieczarek,
• 1 cebula,
• 2 ząbki czosnku.
• Sól, pieprz do smaku,
• Łyżka octu balsamicznego,
• Olej do smażenia,
• Szczypiorek, bazylia do podania
Spaghetti z wątróbką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Opłukane i osuszone pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy na oleju do miękkości. Delikatnie solimy.
Cebule kroimy w kostkę , rumienimy na oleju. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie pokrojoną wątróbkę. W trakcie smażenia podlewamy ją octem balsamicznym. Całość doprawiamy sola oraz pieprzem do smaku. Gotową wątróbkę łączymy z pieczarkami.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu łączymy do z wcześniej przygotowanym nadzieniem pieczarkowo - wątróbkowym.
Komentarze