Spaghetti z wątróbką i pieczarkami

0 (0 ocen)

To idealny pomysł na przygotowanie szybkiego i prostego obiadu. Niby to zwykły makaron, lecz w towarzystwie pieczarek i wątróbki nabiera wyjątkowego smaku.

Składniki:

  • Składniki:
    • 400 g makaronu spaghetti (jedna paczka),
    • Około0,5 kg drobiowej wątróbki,
    • Około0,5 kg pieczarek,
    • 1 cebula,
    • 2 ząbki czosnku.
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Łyżka octu balsamicznego,
    • Olej do smażenia,
    • Szczypiorek, bazylia do podania

Spaghetti z wątróbką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukane i osuszone pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy na oleju do miękkości. Delikatnie solimy.
    Cebule kroimy w kostkę , rumienimy na oleju. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie pokrojoną wątróbkę. W trakcie smażenia podlewamy ją octem balsamicznym. Całość doprawiamy sola oraz pieprzem do smaku. Gotową wątróbkę łączymy z pieczarkami.

    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu łączymy do z wcześniej przygotowanym nadzieniem pieczarkowo - wątróbkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy