Spaghetti ze szparagami w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg instrukcji z opakowania..
2.Pieczarki kroimy w półplasterki, lekko osolone i przyprawione pieprzem podsmażamy na patelni. Szparagi obieramy (swoje od razu pokroiłam na niewielkie kawałki, ale można pozostawić je w całości) i gotujemy ok.7-10min. Odcedzamy
3.Na drugiej patelni podgrzewamy śmietanę (nie gotować ! ) i wrzucamy do niej serki topione pokrojone na niewielkie kawałki (im mniejsze, tym szybciej się rozpuszczą i tym prędzej będziemy mogli rozkoszować się swym posiłkiem).
4.Po rozpuszczeniu sera, na patelnię dodajemy szparagi i pieczarki. Całość mieszamy, tak by smaki nam się połączyły. Jeśli nasze szparagi nie do końca ugotowały się w wodzie, teraz jest czas aby doszły do stanu idealnego do spożycia. Doprawiamy pieprzem, ziołami (u mnie tymianek) i gałką muszkatołową.
5.Makaron polewamy przygotowanym sosem, serwujemy z odrobiną tartej mozzarelli i świeżymi ziołami.
po więcej zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/
Komentarze