Spagetti z marchewką, selerem naciowym i kotletami sojowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki oczyszczamy i kroimy w półplasterki, selera oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. selera i marchewkę wrzucamy na rozgrzaną oliwę, dodajemy sól i zioła prowansalskie zmniejszamy ogień i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. W tym samym czasie kotlety obgotowujemy w osolonej wodzie, około 10 minut, po tym czasie wyjmujemy z wody , kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw.Całość lekko podlewamy wodą lub bulionem , dodajemy serek, mieszamy aż sie rozpuści. Całość " zaklepujemy" łyżką mąki pszennej rozmąconej w kilku łyżkach wody. Zagotowujemy aż sos zgestnieje, ewentualnie doprawiamy do smaku. makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i podajemy z sosem.
Porady
Do sosu możemy użyć również innych warzyw np mieszanki chińskiej i kurczaka.
Komentarze