Śnieżynka cytrynowa

4.99 (159 ocen)

  • 60 min

Dosłownie rozpływa się w ustach :)

  • 60 min

Składniki:

  • 600 ml słodkiej śmietany 30%
    3 śnieżki
    2 galaretki cytrynowe
    2 białe czekolady
    wiórki kokosowe ( 200 g )
    2 opakowania biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.99 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Śnieżynka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
    Zagotować w garnku 4 szklanki wody. Rozpuścić w niej 2 galaretki i 2 czekolady. Dobrze wymieszać, pozostawić do wystudzenia.
  • 2. Gdy już ostygnie galaretka z czekoladą -Śmietanę 30% ubić z 3 śnieżkami.
    Do ubitej śmietany wlewać powoli zimna galaretkę i cały czas miksować na wolnych obrotach. Na koniec wsypać 3/4 paczki wiórków kokosowych i wymieszać.
  • 3. Na dno blaszki wyłożyć biszkopty, następnie wlać połowę przygotowanej masy. Ponownie położyć warstwę biszkoptów i zalać resztą masy,Górę obsypać pozostałymi wiórkami ( można dodatkowo zetrzeć czekoladę ) i włożyć blaszkę do lodówki, żeby masa stężała.(najlepiej na noc).
    Biszkopty są miękkie po ok. 24 godzinach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować