Śnieżynka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Zagotować w garnku 4 szklanki wody. Rozpuścić w niej 2 galaretki i 2 czekolady. Dobrze wymieszać, pozostawić do wystudzenia.
2.Gdy już ostygnie galaretka z czekoladą -Śmietanę 30% ubić z 3 śnieżkami.
Do ubitej śmietany wlewać powoli zimna galaretkę i cały czas miksować na wolnych obrotach. Na koniec wsypać 3/4 paczki wiórków kokosowych i wymieszać.
3.Na dno blaszki wyłożyć biszkopty, następnie wlać połowę przygotowanej masy. Ponownie położyć warstwę biszkoptów i zalać resztą masy,Górę obsypać pozostałymi wiórkami ( można dodatkowo zetrzeć czekoladę ) i włożyć blaszkę do lodówki, żeby masa stężała.(najlepiej na noc).
Biszkopty są miękkie po ok. 24 godzinach.
Komentarze