Śniadaniowy omlet z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielić żółtka od białek. Rozbić żółtka (mikserem bądź widelcem) połączyć z białkami i dosypać koperek. Podgrzać na patelni masło z olejem aż się połączą. Starać się rozprowadzić tłuszcz po całej patelni (najlepsza patelnia to ta do wypiekania naleśników). Wlać roztrzepane jajka rozlać je równomiernie po patelni, zmniejszając ogień. Smażyć tak by omlet był dość cienki. Gdy będzie on już przysmażony od spodu zdjąć patelnię z ognia. Na wierzchu może jeszcze być trochę płynnego jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Niedosmażoną stronę posmarować twarożkiem wiejskim (ziarnistym), twarożkiem do smarowania, lub białym twarogiem wygniecionym ze śmietaną z dodatkiem np. świeżych ziół (szczypiorkiem, pietruszką, estragonem itp.). Ja zjadłam z kromką białego chleba posmarowanego masełkiem.
Komentarze