Śniadaniowy twarożek z kiełkami, rzodkiewką, pomidorem i cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lekkie wiosenne śniadanie - z chlebkiem lub na chlebku.

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g chudego twarogu,
    5 - 6 rzodkiewki,
    1 średniej wielkości pomidor,
    1/2 cebuli,
    garść kiełek brokuła,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    2 łyżki słodkiej śmietanki 12 %,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Twarożek Pasty

Śniadaniowy twarożek z kiełkami, rzodkiewką, pomidorem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i pokroić: rzodkiewkę w plasterki, pomidora i cebulę w drobną kostkę. Twarożek rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem i śmietanką, przyprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojone warzywa, wymieszać. Na wierzch twarożku położyć kiełki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki Kiełki brokuła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować