Śmietanowiec z brzoskwiniami

5 (140 ocen)

Nawet zimową porą dzieci uwielbiają takie ciasto

Składniki:

  • biszkopty - 1 opak
    śmietana - 18% - 1 l
    żelatyna -8 łyżeczek
    woda -3/4 szkl
    cukier waniliowy - 1 opak
    cukier - 1 szkl
    galaretka brzoskwiniowa - 2 opak
    brzoskwinie - 500 g
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Śmietanowiec z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia wlać śmietanę, dodać cukier i cukier waniliowy, dobrze zmiksować.
  • 2. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać, aż się rozpuści, dodać do śmietany, zmiksować.
  • 3. Pozostawić w lodówce, aż śmietana zacznie tężeć.
  • 4. Dno blachy wyłożyć biszkoptami
  • 5. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopty, biszkopty które nam zostały, połamać i wyłożyć masie śmietanowej
  • 6. Brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić, wyjąć pestki.
  • 7. Owoce pokroić na małe kawałki, ułożyć na śmietanie.
  • 8. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • 9. Tężejące galaretki wylać na owoce.
  • 10. Odstawić do lodówki na parę godzin do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować