Śmietankowe gofry z owocami tropikalnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie gofrów:
Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę. Do ubitych białek wsypujemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy. Żółtka ucieramy ze śmietaną. Do piany wlewamy ubite żółtka, przesiane mąki oraz budyń. Masę delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowane ciasto pieczemy porcjami w gofrownicy.
2.Do schłodzonej śmietanki dodajemy ziarenka z laski wanilii. Śmietankę ubijamy mikserem. Śmietankę dosładzamy do smaku cukrem pudrem.
3.Mango, ananasa i kiwi obieramy. Owoce kroimy na kawałki. Całość posypujemy pestkami granatu i uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
4.Na każdego gofra kładziemy porcję ubitej śmietany i posypujemy owocami. Smacznego.
Komentarze