Zupa warzywna z skwarkami

5 (1 ocen)

  • 60 min

rozgrzewająca zupka na jesienne obiady

  • 60 min

Składniki:

  • wywar z kurczaka 2 litry
    fasolka szparagowa 1 szklanka
    włoszczyzna 1 pęczek
    kukurydza w puszce 1 szklanka
    ziemniaki 5 sztuk
    kapusta włoska 2 szklanki
    marchew 1 szklanka
    sól
    liść laurowy 2 szt
    boczek 300 gram
    ziele angielskie całe 2 szt
    pieprz czarny mielony

Zupa warzywna z skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kurczaka( udka) i włoszczyzny, ugotować wywar dodając liść i ziele oraz sól.gotować aż mięso odejdzie od kości.
    Mięso oddzielić od kości i dodać do zupy.
    Marchewkę pokroić w kostkę .
    Kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Kapustkę poszatkować.
    Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.
    boczek pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.
    Warzywa dodać do wywaru ,gotować do miękkości ,dodać podsmażony boczek ,doprawić solą i pieprzem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy