Pyszne i delikatne jak puszek ciasto bez pieczenia. Nie wymaga wielu umiejętności kulinarnych, nawet moja siedmioletnia córka przy niewielkiej mojej pomocy nie miała z nim problemów :)Hmmmm.... chyba rośnie mi konkurencja ;)))
Ciasto smerfuś z jagodami bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić osobno w gorącej wodzie. Jedną w szklance wody, drugą z dodatkiem żelatyny w 2/3 szkl wody. Ostudzić.
Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając cukier puder. Nadal ubijając wlewać galaretkę rozpuszczoną z żelatyną w 2/3 szkl wody.
Formę na ciasto (20x20cm) wyłożyć warstwą herbatników, wylać masę śmietankową. Wstawić do lodówki do stężenia. Na wierzch wysypać jagody, zalać drugą galaretką. Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Komentarze