Smerfetka z mascarpone

4.5 (162 ocen)

  • 45 min

Kolorowe galaretki powodują zawsze uśmiech.

  • 45 min

Składniki:

  • biszkopty
    2 mascarpone po 250 g
    śmietana 36% 200ml
    cukier waniliowy
    2 galaretki Blue curacao
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Smerfetka z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy schłodzoną śmietankę z cukrem waniliowym na najmniejszych obrotach, dodajemy po łyżce mascarpone cały czas miksując. Tortownice o średnicy 22 wykładamy biszkoptami, które skrapiamy przygotowaną galaretką. Wykładamy masę na biszkopty i wkładamy na 25 minut do lodówki. Wystudzoną galaretką zalewamy masę. Wkładamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować