1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubić. Następnie dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać ręcznie. Upiec na blaszce wyłożonej papierem(32x21)
w 175 stopni ok 20 min.
2.Żółtą galaretkę rozpuścić w 200 ml wrzątku, wystudzić .Masło utrzeć z 1/2
szkl cukru i 4 żółtkami. Połączyć ze zmielonym serem i galaretką cytrynową .Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Schłodzić.Niebieską galaretkę rozpuścić w 200 ml wrzątku. Wystudzić. 4 białka ubić z 1/4 szkl cukru. Delikatnie wymieszać z tężejącą galaretką. Piankę wyłożyć na masę serową
.Wierzch posypać kokosem . Chłodzić kilka godzin w lodówce.
Komentarze