Smerfowy deser z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zieloną galaretkę rozpuścić w 1 szklance (250 ml) wrzątku. Odstawić do wystudzenia.
2.Owoce umyć, osuszyć, z truskawek usunąć szypułki. 9 truskawek przekroić na pół i po równej ilości ułożyć na dnie trzech pucharków. Zalać zimną zieloną galaretką i włożyć na 20 minut do lodówki.
3.Niebieską galaretką rozpuścić w ¾ szkl (200 ml) wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę dokładnie wymieszać z jogurtem naturalnym. Dodać borówki i znów wymieszać. Przelać do pucharków na zieloną warstwę. Udekorować każdy pucharek jedną truskawką. Wstawić do całkowitego stężenia do lodówki na ok. 1 godzinę.
Komentarze